Als je geld wilt lenen om te investeren in je onderneming, dan kun je hiervoor een zakelijk krediet aanvragen. Zakelijk krediet wordt ook wel een zakelijke lening, ondernemerskrediet of zakelijke financiering genoemd. De verschillende termen komen op hetzelfde neer: je leent geld om te investeren in je bedrijf. Met een zakelijke lening kun je bijvoorbeeld inventaris kopen, een bedrijfsauto aanschaffen of een kantoorpand verbouwen. Als er op korte termijn niet genoeg geld beschikbaar is binnen je onderneming om dit soort ambities te realiseren, dan is zakelijke financiering een handige oplossing.
Rente geld lenen voor bedrijf
Het is van belang dat de bedrijfslening die je gaat afsluiten past bij het doel waarvoor je deze nodig hebt. Een zakelijk krediet is daarom bijna altijd maatwerk. De zakelijke lening wordt dan precies afgestemd op jouw doelen. Daarom zal een bank of kredietverstrekker meestal eerst even met je willen bespreken wat je precies wilt voordat je de bedrijfslening afsluit. De hoogte van de rente die je moet betalen voor die bedrijfslening hangt grotendeels af van de hoogte van de lening. Daarnaast verschilt de hoogte van de rente per kredietverstrekker. Verschillende financiële aanbieders vergelijken is dus altijd slim.
Bedrijfslening aanvragen
Bij de meeste grote banken kun je een zakelijke lening aanvragen. Ga je geld lenen om te investeren in bedrijf of onderneming, dan is het slim om meerdere banken en kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. De voorwaarden en rentes kunnen namelijk verschillen. Gezien het gaat om maatwerk, kun je het beste een aantal offertes opvragen. Op basis van de offertes kun je vervolgens bepalen welke partijen interessant zijn voor jou. Met deze banken kun je dan afspreken om nader kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. In dit gesprek licht je jouw plannen en de reden van de lening nader toe.
Voorwaarden zakelijke financiering
Niet iedereen kan zomaar een bedrijfslening afsluiten. Je mag bijvoorbeeld geen BKR-registratie hebben bij het Bureau Krediet Registratie. Het bedrijf waarvoor je een zakelijk krediet wilt afsluiten moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Als je de onderneming nog maar kort geleden hebt opgezet, dan worden vaak extra voorwaarden gesteld. Deze voorwaarden kunnen ook weer per bank en kredietverstrekker verschillen, maar meestal zal je in ieder geval een goed ondernemingsplan moeten hebben. Indien jouw bedrijf al langer bestaat, dan is het vaak niet moeilijk om zakelijk krediet te krijgen.
Andere opties voor financiering
Als het niet lukt om een zakelijke lening af te sluiten, dan kun je nog proberen om geld te lenen in je omgeving. Crowdfunding is tegenwoordig ook populair. Hierbij vraag je mensen om bij te dragen aan jouw bedrijf. Dit werkt het beste als je een bijzonder plan hebt dat sociaal of duurzaam is en waar mensen graag deel van zouden zijn. Als je bent afgewezen door een bank kun je tevens proberen om een microkrediet of een MKB-krediet aan te vragen. De overheid stimuleert ondernemers ook met regelingen en subsidies waarvoor je eventueel in aanmerking kunt komen. Tot slot kun je natuurlijk werken met investeerders.
Lenen om te investeren in bedrijf: Crowdfunding!
Lees er hier alles over. Het is makkelijker dan je denkt en bovendien nog een lage rente ook.
Lenen via Crowdfunding >>